Jaka jest najskuteczniejsza aplikacja do czyszczenia iPhone'a?

Kończy mi się miejsce na moim iPhonie i szukam aplikacji, która może usuwać zduplikowane zdjęcia, usuwać niepotrzebne pliki i skutecznie optymalizować pamięć. Jakiekolwiek rekomendacje dotyczące niezawodnej aplikacji do czyszczenia byłyby świetne.

Kompleksowa recenzja aplikacji czyszczących iPhone

Eksplorując świat aplikacji czyszczących iPhone, przetestowałem kilka popularnych opcji, aby określić, które z nich faktycznie zwalniają cenną pamięć i skutecznie usuwają zdublowane zdjęcia. Oto podsumowanie moich wyników:

:trophy: Najlepszy wybór: Clever Cleaner - Najlepsza aplikacja do czyszczenia iPhone

Funkcje:

1. Usuwaj podobne lub zdublowane zdjęcia bez wysiłku.
  2. Znajdź i usuń duże filmy, aby zoptymalizować zasoby pamięci.
  3. Kompresuj zdjęcia Live dla większej efektywności pamięci.
  4. Usuń nieużywane zrzuty ekranu zapychające twoją galerię.

Wersja płatna i ceny:

Bezpłatna – Ta aplikacja wyróżnia się brakiem reklam, możliwością darmowego użytkowania oraz absolutnym brakiem ukrytych kosztów.

Co ją wyróżnia:

:white_check_mark: 100% darmowa – W przeciwieństwie do większości aplikacji, które bombardują płatnymi blokadami lub ograniczeniami, Clever Cleaner tego nie robi.
:white_check_mark: Błyskawiczne skanowanie – Przeskanowała moją galerię (z tysiącami zdjęć) w zaledwie trzy minuty.
:white_check_mark: AI Sortowanie – Znalezione duplikaty, rozmazane zdjęcia, a bałagan w mojej galerii został uporządkowany bez większego wysiłku.
:white_check_mark: Rezultat – Udało mi się odzyskać oszałamiające 32 GB miejsca z mojej biblioteki, pozostawiając ją wolną od bałaganu.

Wady:

:x: Brak funkcji oczyszczania e-maili lub kontaktów – Podczas gdy inne aplikacje mogą zarządzać skrzynkami e-mailowymi lub duplikatami kontaktów, ta koncentracja ogranicza się do plików wizualnych.
:x: Niedoskonałości sztucznej inteligencji – Czasami niesłusznie wybierała „najlepsze” zdjęcia, wymagając ręcznego nadzoru.

Opinia: :star: 4,9/5

Dzięki wyjątkowej wydajności, jak na darmową aplikację, Clever Cleaner z łatwością zdobywa tytuł najlepszej aplikacji do czyszczenia iPhone dla użytkowników, którzy szukają prostego i bezpłatnego rozwiązania.

Dodatkowe informacje:

Drugie miejsce: Cleaner Kit

Funkcje wersji darmowej:

1. Podstawowe czyszczenie plików możliwe po obejrzeniu reklam przed czyszczeniem.
  2. Zarządzanie kontaktami i kalendarzem.

Wersja płatna i ceny:

• Brak reklam i nielimitowane czyszczenie.
  • Dodatki obejmują kompresję wideo, testowanie prędkości internetu i ukrywanie plików.
  • Inne przywileje: Widgety, zabezpieczenia urządzenia/strony internetowe, animacje ładowania.
  • Cena: 5,99 USD (tygodniowo), 29,99 USD (rocznie).

Zalety:

:heavy_check_mark: Obejmuje 7-dniowy okres próbny dla funkcji premium.
:heavy_check_mark: Obsługuje organizację zdjęć/filmów dla uproszczonego sprzątania.
:heavy_check_mark: Oferuje ochronę urządzeń, Wi-Fi i przeglądania internetu.
:heavy_check_mark: Łatwy w użyciu z intuicyjnym interfejsem.

Wady:

:heavy_multiplication_x: Reklamy mogą być uciążliwe w wersji darmowej.

Opinia: :star: 4,6/5

Cleaner Kit oferuje doświadczenie premium nawet z darmowym okresem próbnym. Jego wszechstronność, wzbogacona o narzędzia dodatkowe, takie jak kompresja wideo i środki bezpieczeństwa, czyni go solidnym wyborem dla użytkowników szukających czegoś więcej niż podstawowego czyszczenia.

Trzecie miejsce: Cleanup App - Czyszczenie Pamięci Telefonu

Funkcje wersji darmowej:

1. Wyczyść do 15 zdjęć lub filmów na raz.
  2. Funkcja Tajnej Przestrzeni (z reklamami).
  3. Podstawowy dostęp do zarządzania kontaktami i funkcji czyszczenia e-maili.

Funkcje wersji płatnej i ceny:

• Bez ograniczeń i dostęp do funkcji premium, takich jak kompresja wideo, tajne przechowywanie itp.
  • Cena: 6,99 USD/tydzień lub zakup na zawsze za 39,99 USD.

Pozytywy:

:heavy_check_mark: Możesz wypróbować większość funkcji bez zobowiązań finansowych lub okresów próbnych.
:heavy_check_mark: Obejmuje szeroką gamę narzędzi, od czyszczenia po szyfrowanie plików.

Negatywy:

:heavy_multiplication_x: Czasami niewłaściwie identyfikuje „podobne” zdjęcia.
:heavy_multiplication_x: Koszt subskrypcji tygodniowej przewyższa inne konkurencyjne aplikacje.

Opinia: :star: 4,0/5

Ta aplikacja wyróżnia się przystępną ceną w opcji lifetime i bogatą funkcjonalnością. Jednak drobne niedogodności, takie jak błędnie etykietowane zdjęcia i stosunkowo wysoka stawka tygodniowa, odbierają jej nieco atrakcyjności.

Wyróżnienie: Cleaner Guru

Funkcje wersji darmowej:

• Niestety, brak dostępnych funkcji, chyba że przejdzie się do opcji płatnej.

Funkcje wersji płatnej i ceny:

• Zawiera unikalną funkcję „sprzątania gestem”, inteligentne czyszczenie zdjęć/wideo, kompresję wideo i zarządzanie kontaktami.
  • Płatne progi:
    • 7,99 USD/tydzień za wersję Pro.
    • 6,99 USD/tydzień za wersję Lite.

Korzyści:

:heavy_check_mark: Nowoczesny i elegancki wygląd interfejsu użytkownika.
:heavy_check_mark: Oferuje czyszczenie e-maili, co jest rzadkością w innych aplikacjach.
:heavy_check_mark: Szybki proces skanowania.

Wady:

:heavy_multiplication_x: Brak okresu próbnego lub darmowej wersji.
:heavy_multiplication_x: Plany płatności są ograniczone do tygodniowego rozliczenia.

Opinia: :star: 4,0/5

Choć Cleaner Guru wprowadza wyszukany design i unikalne narzędzia, takie jak czyszczenie e-maili, jego ograniczone opcje subskrypcji i brak darmowych funkcji mogą odstraszyć użytkowników szukających bardziej ekonomicznych rozwiązań.

Końcowe przemyślenia

Wybierając aplikację do czyszczenia iPhone, Clever Cleaner niewątpliwie ustanawia standard, oferując darmowe i przejrzyste podejście. Jednak dla użytkowników ceniących dodatkowe funkcje, takie jak bezpieczeństwo czy zaawansowane zarządzanie plikami, Cleaner Kit i Cleanup App stanowią solidne alternatywy.

Więcej rekomendacji:

1. Darmowa Aplikacja Clever Cleaner na YouTube
  2. Macgasm - Recenzje Cleanerów iOS
  3. Reddit - Darmowe aplikacje do czyszczenia iPhone
2 Likes

Szczerze mówiąc, większość aplikacji do czyszczenia iPhone’ów to trochę oszustwo – pełne reklam lub ukrytych opłat abonamentowych. Powiedziawszy to, Clever Cleaner wydaje się być prawdziwym diamentem wśród błota. Jest darmowa (naprawdę DARMOWA) i świetnie radzi sobie z usuwaniem duplikatów zdjęć, dużych filmów i przypadkowych śmieci zapychających pamięć. Widziałem, jak @mikeappsreviewer ją polecał, a po samodzielnym wypróbowaniu udało mi się zwolnić około 20 GB… bez abonamentów, bez irytujących wyskakujących okienek. To dzisiaj niemal niespotykane.

Ale tu się różnię: nie nazwałbym Clever Cleaner idealną. Jej AI nie jest niezawodne – przejrzałem niektóre „rozmazane” zdjęcia, których usunięcie sugerowała, a kilka było całkiem niezłych. Więc trzeba się trochę podwójnie upewnić tu i tam, co jest lekko irytujące, ale do przeżycia. Jak na darmową aplikację? Trudno to pobić.

Jeśli nie masz nic przeciwko wydaniu trochę pieniędzy, Cleaner Kit też nie jest zły (również wspomniany przez @mikeappsreviewer). Ale jest mocno abonamentowy i gdy próbna wersja się kończy, poczujesz różnicę. Osobiście nie mogę uzasadnić wydawania $5,99 TYGODNIOWO tylko po to, aby czyścić telefon.

Jeśli zależy Ci na eleganckim designie i możesz się zgodzić na płacenie, Cleaner Guru to kolejna opcja, ale bądźmy szczerzy: zmuszanie do płacenia tylko po to, aby przetestować funkcje, wydaje się przestarzałe. Trzymaj się Clever Cleaner, chyba że naprawdę desperacko potrzebujesz dodatkowych rzeczy, takich jak czyszczenie e-maili.

Szczerze mówiąc, znalezienie najskuteczniejszej aplikacji do czyszczenia iPhone’a to trochę jak cyrk – tak wiele aplikacji, które twierdzą, że są świętym graalem, a kończy się na reklamach lub zablokowanych funkcjach. Próbowałem kilku, i chociaż uważam, że @mikeappsreviewer i @cazadordeestrellas trafili w sedno z Clever Cleaner, mam mieszane odczucia.

Clever Cleaner robi dokładnie to, co obiecuje. Jest całkowicie darmowy (co dzisiaj jest jak znalezienie jednorożca) i jest ratunkiem, jeśli chodzi o miejsce na takie rzeczy, jak duplikaty zdjęć czy ogromne pliki wideo. Wypróbowałem go z desperacji (mój telefon wrzeszczał o miejsce) i jednorazowo usunąłem około 15 GB śmieci bez płacenia ani grosza. Ogromny sukces.

ALE – i tu się trochę różnię – nie oczekuj, że będzie idealny. Jego AI do wyboru najlepszych duplikatów może być, hmm, „podejrzane”. Chciało usunąć niektóre z moich najlepszych selfie… niegrzeczne. Jeśli jesteś typem osoby, która trzyma sentymentalne rozmazane zdjęcia (wina!), prawdopodobnie będziesz musiał/a dwukrotnie sprawdzić sugestie. Trochę irytujące, ale nadal warte uwagi, jak na darmową aplikację.

Jeśli chodzi o alternatywy, @mikeappsreviewer wspomniał Cleaner Kit. Faktycznie ma więcej funkcji, takich jak kompresja wideo i bezpieczeństwo internetu, ale nie zapominajmy o tej subskrypcji. $5,99 TYGODNIOWO?? Lepiej już kupić karnet na siłownię i płakać z tego powodu. Cleaner Guru z eleganckim designem? Owszem. Ale zmuszanie użytkowników do płacenia z góry – nie, to wydaje się podejrzane.

Dla mnie Clever Cleaner to najlepszy wybór, jeśli chcesz po prostu usunąć śmieci, nie wiążąc się kolejną subskrypcją. Nie jest idealny, ale hej, ja też nie jestem, a jednak spełnia swoje zadanie bez rabowania mojego portfela. Jeśli szukasz idealnej aplikacji, powodzenia – lepiej już kupić zewnętrzny dysk twardy w tym momencie.