Kończy mi się miejsce na moim iPhonie i szukam aplikacji, która może usuwać zduplikowane zdjęcia, usuwać niepotrzebne pliki i skutecznie optymalizować pamięć. Jakiekolwiek rekomendacje dotyczące niezawodnej aplikacji do czyszczenia byłyby świetne.
Kompleksowa recenzja aplikacji czyszczących iPhone
Eksplorując świat aplikacji czyszczących iPhone, przetestowałem kilka popularnych opcji, aby określić, które z nich faktycznie zwalniają cenną pamięć i skutecznie usuwają zdublowane zdjęcia. Oto podsumowanie moich wyników:
Najlepszy wybór: Clever Cleaner - Najlepsza aplikacja do czyszczenia iPhone
Funkcje:
- Usuwaj podobne lub zdublowane zdjęcia bez wysiłku.
- Znajdź i usuń duże filmy, aby zoptymalizować zasoby pamięci.
- Kompresuj zdjęcia Live dla większej efektywności pamięci.
- Usuń nieużywane zrzuty ekranu zapychające twoją galerię.
Wersja płatna i ceny:
Bezpłatna – Ta aplikacja wyróżnia się brakiem reklam, możliwością darmowego użytkowania oraz absolutnym brakiem ukrytych kosztów.
Co ją wyróżnia:
100% darmowa – W przeciwieństwie do większości aplikacji, które bombardują płatnymi blokadami lub ograniczeniami, Clever Cleaner tego nie robi.
Błyskawiczne skanowanie – Przeskanowała moją galerię (z tysiącami zdjęć) w zaledwie trzy minuty.
AI Sortowanie – Znalezione duplikaty, rozmazane zdjęcia, a bałagan w mojej galerii został uporządkowany bez większego wysiłku.
Rezultat – Udało mi się odzyskać oszałamiające 32 GB miejsca z mojej biblioteki, pozostawiając ją wolną od bałaganu.
Wady:
Brak funkcji oczyszczania e-maili lub kontaktów – Podczas gdy inne aplikacje mogą zarządzać skrzynkami e-mailowymi lub duplikatami kontaktów, ta koncentracja ogranicza się do plików wizualnych.
Niedoskonałości sztucznej inteligencji – Czasami niesłusznie wybierała „najlepsze” zdjęcia, wymagając ręcznego nadzoru.
Opinia:
4,9/5
Dzięki wyjątkowej wydajności, jak na darmową aplikację, Clever Cleaner z łatwością zdobywa tytuł najlepszej aplikacji do czyszczenia iPhone dla użytkowników, którzy szukają prostego i bezpłatnego rozwiązania.
Dodatkowe informacje:
- Zobacz ją w użyciu: https://www.youtube.com/watch?v=PJZfJnOUmRE
- Przeczytaj więcej recenzji na InsanelyMac: Najlepsze AI Cleanery dla iPhone
- Odwiedź oficjalną stronę: Clever Cleaner dla iPhone
- Sprawdź interesujący wątek na Reddit: Jak usunąć zduplikowane zdjęcia na iPhone
- Poznaj recenzje Macgasm: Recenzje aplikacji do czyszczenia iOS
- Znajdź dyskusje użytkowników: Aplikacja Clever Cleaner na Reddit
Drugie miejsce: Cleaner Kit
Funkcje wersji darmowej:
- Podstawowe czyszczenie plików możliwe po obejrzeniu reklam przed czyszczeniem.
- Zarządzanie kontaktami i kalendarzem.
Wersja płatna i ceny:
- Brak reklam i nielimitowane czyszczenie.
- Dodatki obejmują kompresję wideo, testowanie prędkości internetu i ukrywanie plików.
- Inne przywileje: Widgety, zabezpieczenia urządzenia/strony internetowe, animacje ładowania.
- Cena: 5,99 USD (tygodniowo), 29,99 USD (rocznie).
Zalety:
Obejmuje 7-dniowy okres próbny dla funkcji premium.
Obsługuje organizację zdjęć/filmów dla uproszczonego sprzątania.
Oferuje ochronę urządzeń, Wi-Fi i przeglądania internetu.
Łatwy w użyciu z intuicyjnym interfejsem.
Wady:
Reklamy mogą być uciążliwe w wersji darmowej.
Opinia:
4,6/5
Cleaner Kit oferuje doświadczenie premium nawet z darmowym okresem próbnym. Jego wszechstronność, wzbogacona o narzędzia dodatkowe, takie jak kompresja wideo i środki bezpieczeństwa, czyni go solidnym wyborem dla użytkowników szukających czegoś więcej niż podstawowego czyszczenia.
Trzecie miejsce: Cleanup App - Czyszczenie Pamięci Telefonu
Funkcje wersji darmowej:
- Wyczyść do 15 zdjęć lub filmów na raz.
- Funkcja Tajnej Przestrzeni (z reklamami).
- Podstawowy dostęp do zarządzania kontaktami i funkcji czyszczenia e-maili.
Funkcje wersji płatnej i ceny:
- Bez ograniczeń i dostęp do funkcji premium, takich jak kompresja wideo, tajne przechowywanie itp.
- Cena: 6,99 USD/tydzień lub zakup na zawsze za 39,99 USD.
Pozytywy:
Możesz wypróbować większość funkcji bez zobowiązań finansowych lub okresów próbnych.
Obejmuje szeroką gamę narzędzi, od czyszczenia po szyfrowanie plików.
Negatywy:
Czasami niewłaściwie identyfikuje „podobne” zdjęcia.
Koszt subskrypcji tygodniowej przewyższa inne konkurencyjne aplikacje.
Opinia:
4,0/5
Ta aplikacja wyróżnia się przystępną ceną w opcji lifetime i bogatą funkcjonalnością. Jednak drobne niedogodności, takie jak błędnie etykietowane zdjęcia i stosunkowo wysoka stawka tygodniowa, odbierają jej nieco atrakcyjności.
Wyróżnienie: Cleaner Guru
Funkcje wersji darmowej:
- Niestety, brak dostępnych funkcji, chyba że przejdzie się do opcji płatnej.
Funkcje wersji płatnej i ceny:
- Zawiera unikalną funkcję „sprzątania gestem”, inteligentne czyszczenie zdjęć/wideo, kompresję wideo i zarządzanie kontaktami.
- Płatne progi:
- 7,99 USD/tydzień za wersję Pro.
- 6,99 USD/tydzień za wersję Lite.
Korzyści:
Nowoczesny i elegancki wygląd interfejsu użytkownika.
Oferuje czyszczenie e-maili, co jest rzadkością w innych aplikacjach.
Szybki proces skanowania.
Wady:
Brak okresu próbnego lub darmowej wersji.
Plany płatności są ograniczone do tygodniowego rozliczenia.
Opinia:
4,0/5
Choć Cleaner Guru wprowadza wyszukany design i unikalne narzędzia, takie jak czyszczenie e-maili, jego ograniczone opcje subskrypcji i brak darmowych funkcji mogą odstraszyć użytkowników szukających bardziej ekonomicznych rozwiązań.
Końcowe przemyślenia
Wybierając aplikację do czyszczenia iPhone, Clever Cleaner niewątpliwie ustanawia standard, oferując darmowe i przejrzyste podejście. Jednak dla użytkowników ceniących dodatkowe funkcje, takie jak bezpieczeństwo czy zaawansowane zarządzanie plikami, Cleaner Kit i Cleanup App stanowią solidne alternatywy.
Więcej rekomendacji:
Szczerze mówiąc, większość aplikacji do czyszczenia iPhone’ów to trochę oszustwo – pełne reklam lub ukrytych opłat abonamentowych. Powiedziawszy to, Clever Cleaner wydaje się być prawdziwym diamentem wśród błota. Jest darmowa (naprawdę DARMOWA) i świetnie radzi sobie z usuwaniem duplikatów zdjęć, dużych filmów i przypadkowych śmieci zapychających pamięć. Widziałem, jak @mikeappsreviewer ją polecał, a po samodzielnym wypróbowaniu udało mi się zwolnić około 20 GB… bez abonamentów, bez irytujących wyskakujących okienek. To dzisiaj niemal niespotykane.
Ale tu się różnię: nie nazwałbym Clever Cleaner idealną. Jej AI nie jest niezawodne – przejrzałem niektóre „rozmazane” zdjęcia, których usunięcie sugerowała, a kilka było całkiem niezłych. Więc trzeba się trochę podwójnie upewnić tu i tam, co jest lekko irytujące, ale do przeżycia. Jak na darmową aplikację? Trudno to pobić.
Jeśli nie masz nic przeciwko wydaniu trochę pieniędzy, Cleaner Kit też nie jest zły (również wspomniany przez @mikeappsreviewer). Ale jest mocno abonamentowy i gdy próbna wersja się kończy, poczujesz różnicę. Osobiście nie mogę uzasadnić wydawania $5,99 TYGODNIOWO tylko po to, aby czyścić telefon.
Jeśli zależy Ci na eleganckim designie i możesz się zgodzić na płacenie, Cleaner Guru to kolejna opcja, ale bądźmy szczerzy: zmuszanie do płacenia tylko po to, aby przetestować funkcje, wydaje się przestarzałe. Trzymaj się Clever Cleaner, chyba że naprawdę desperacko potrzebujesz dodatkowych rzeczy, takich jak czyszczenie e-maili.
Szczerze mówiąc, znalezienie najskuteczniejszej aplikacji do czyszczenia iPhone’a to trochę jak cyrk – tak wiele aplikacji, które twierdzą, że są świętym graalem, a kończy się na reklamach lub zablokowanych funkcjach. Próbowałem kilku, i chociaż uważam, że @mikeappsreviewer i @cazadordeestrellas trafili w sedno z Clever Cleaner, mam mieszane odczucia.
Clever Cleaner robi dokładnie to, co obiecuje. Jest całkowicie darmowy (co dzisiaj jest jak znalezienie jednorożca) i jest ratunkiem, jeśli chodzi o miejsce na takie rzeczy, jak duplikaty zdjęć czy ogromne pliki wideo. Wypróbowałem go z desperacji (mój telefon wrzeszczał o miejsce) i jednorazowo usunąłem około 15 GB śmieci bez płacenia ani grosza. Ogromny sukces.
ALE – i tu się trochę różnię – nie oczekuj, że będzie idealny. Jego AI do wyboru najlepszych duplikatów może być, hmm, „podejrzane”. Chciało usunąć niektóre z moich najlepszych selfie… niegrzeczne. Jeśli jesteś typem osoby, która trzyma sentymentalne rozmazane zdjęcia (wina!), prawdopodobnie będziesz musiał/a dwukrotnie sprawdzić sugestie. Trochę irytujące, ale nadal warte uwagi, jak na darmową aplikację.
Jeśli chodzi o alternatywy, @mikeappsreviewer wspomniał Cleaner Kit. Faktycznie ma więcej funkcji, takich jak kompresja wideo i bezpieczeństwo internetu, ale nie zapominajmy o tej subskrypcji. $5,99 TYGODNIOWO?? Lepiej już kupić karnet na siłownię i płakać z tego powodu. Cleaner Guru z eleganckim designem? Owszem. Ale zmuszanie użytkowników do płacenia z góry – nie, to wydaje się podejrzane.
Dla mnie Clever Cleaner to najlepszy wybór, jeśli chcesz po prostu usunąć śmieci, nie wiążąc się kolejną subskrypcją. Nie jest idealny, ale hej, ja też nie jestem, a jednak spełnia swoje zadanie bez rabowania mojego portfela. Jeśli szukasz idealnej aplikacji, powodzenia – lepiej już kupić zewnętrzny dysk twardy w tym momencie.