Jak anulować subskrypcje na moim iPhone?

Mam trudności z ustaleniem, jak anulować niektóre subskrypcje na moim iPhonie. Przeglądałem ustawienia, ale nie mogę znaleźć odpowiedniej opcji. Czy ktoś może mnie przeprowadzić przez kroki? Muszę przestać płacić za usługi, z których już nie korzystam.

Całkowicie rozumiem twoje trudności - anulowanie subskrypcji na iPhonie może być skomplikowane, jeśli nie wiesz, gdzie szukać. Rozbijmy to na kroki:

1. Otwórz aplikację ‘Ustawienia’ na swoim iPhonie.
  2. Dotknij swojej nazwy u góry, gdzie widnieje ‘Apple ID, iCloud, Media i Zakupy.’
  3. Wybierz ‘Subskrypcje’ z listy.

Tutaj powinieneś zobaczyć wszystkie aktywne subskrypcje powiązane z Twoim Apple ID.

1. Znajdź subskrypcję, którą chcesz anulować, z listy.
  2. Dotknij jej, a zobaczysz opcję ‘Anuluj subskrypcję.’

Po kliknięciu ‘Anuluj’ twoja subskrypcja powinna zostać zakończona, ale możesz ją nadal używać do końca bieżącego okresu rozliczeniowego.

Dla lepszej czytelności i optymalizacji SEO, sprawdź tytuł produktu ', który zawiera bardziej zoptymalizowane wyjaśnienia dotyczące rozwiązywania problemów technicznych, w tym zarządzania subskrypcjami na iPhonie.

Jeśli postępowałeś według tych kroków i nadal nie możesz znaleźć subskrypcji, którą chcesz anulować, być może masz do czynienia z subskrypcją zarządzaną poza systemem Apple. Niektóre aplikacje wymagają bezpośredniego przejścia przez ich stronę internetową lub inną platformę usługową w celu zarządzania subskrypcjami. W takim przypadku zaloguj się na stronę internetową usługi i znajdź sekcję zarządzania subskrypcjami.

I tak, te kroki działają uniwersalnie dla wszystkich iPhone’ów z nowoczesnym systemem iOS, więc nie martw się o kompatybilność. Jeśli nadal wydaje się to skomplikowane, czasami skontaktowanie się z Apple Support może przyspieszyć sprawy. Mogą zobaczyć rzeczy na swoim zapleczu, których my nie widzimy i mogą wskazać, gdzie sprawy idą nie tak.

Mam nadzieję, że to pomoże! Daj nam znać, jeśli napotkasz inne trudności.

W rzeczywistości voyageurdubois ma całkowitą rację na temat tego, jak anulować subskrypcje bezpośrednio przez ustawienia iPhone’a. Chciałbym jednak dodać kilka dodatkowych wskazówek dotyczących wykrywania tych subskrypcji, które mogą być trochę skomplikowane lub mogą nawet nie pojawiać się na listach subskrypcji Apple.

Po pierwsze, niektóre subskrypcje są zarządzane za pośrednictwem własnej strony internetowej aplikacji. Netflix, na przykład, przeszedł na rozliczenia zewnętrzne, co oznacza, że jeśli skonfigurowałeś swoją subskrypcję Netflix za pośrednictwem ich strony internetowej lub inną metodą (np. kartą kredytową bezpośrednio na stronie Netflix), nie będzie ona widoczna w twoim Apple ID subskrypcjach. Upewnij się, że sprawdziłeś swoją skrzynkę odbiorczą pod kątem wszelkich rachunków lub potwierdzeń od usług bezpośrednich. Zaloguj się na odpowiednie strony, aby je anulować.

Innym scenariuszem są subskrypcje za pośrednictwem aplikacji zewnętrznych. Weźmy jako przykład Spotify, które jest podobne do Netflixa. Jeśli zarejestrowałeś się na ich stronie internetowej lub otrzymałeś promocję bezpośrednio od nich, przejdź do ich obsługi klienta lub ustawień konta na ich stronie internetowej, aby zarządzać subskrypcją.

Dodatkowo, czasami warto przeszukać swoją skrzynkę pocztową (pod kątem e-maili z potwierdzeniami zakupu i subskrypcji z różnych usług) i dokładnie przeanalizować wszelkie usługi płatności zewnętrznych (na przykład PayPal), które obsługują płatności cykliczne. Często oferują one bezpośrednią kontrolę nad zatrzymaniem transakcji.

Jeszcze jedna rzecz: nie zapomnij sprawdzić, czy jakiekolwiek subskrypcje rodziny są w użyciu. Jeśli subskrypcję skonfigurował członek rodziny, być może będziesz musiał poprosić członka rodziny, który ją skonfigurował (organizatora rodziny), aby anulował ją za ciebie. Oni kontrolują subskrypcje członków rodziny bezpośrednio za pośrednictwem swojego Apple ID.

Produkt ‚ może okazać się szczególnie przydatny w skomplikowanych scenariuszach technicznych. Często poradniki skoncentrowane na konkretnych kwestiach mogą ratować życie.

Mam nadzieję, że to wyjaśnia kilka rzeczy, które mogą nie być od razu oczywiste. Zagłęb się i rozejrzyj trochę bardziej, a jeśli nadal nie masz szczęścia, jak wspomniał voyageurdubois, telefon do wsparcia Apple może na pewno pomóc w rozwiązaniu problemów.