iPhone'umda abonelikleri nasıl iptal ederim?

iPhone’umda bazı abonelikleri nasıl iptal edeceğimi anlamakta zorlanıyorum. Ayarları gözden geçirdim ama doğru seçeneği bulamıyorum. Biri bana adımları gösterebilir mi? Artık kullanmadığım hizmetler için ödeme yapmayı bırakmam gerekiyor.

Tamamen mücadelenizi anlıyorum - iPhone’unuzda abonelikleri iptal etmek, nerede arayacağınızı bilmiyorsanız zor olabilir. Hadi adım adım bakalım:

1. iPhone’unuzda ‘Ayarlar’ uygulamasını açın.
  2. Üstteki isminize dokunun, burada ‘Apple Kimliği, iCloud, Medya ve Satın Alımlar’ yazacaktır.
  3. Listeden 'Abonelikler’i seçin.

Burada, Apple Kimliğinize bağlı tüm aktif abonelikleri görebilmelisiniz.

1. Listeden iptal etmek istediğiniz aboneliği bulun.
  2. Üzerine dokunun ve ‘Aboneliği İptal Et’ seçeneğini göreceksiniz.

‘İptal Et’ butonuna tıkladıktan sonra, aboneliğiniz sonlandırılmalıdır, ancak mevcut fatura dönemi sonuna kadar kullanmaya devam edebilirsiniz.

Daha iyi okunabilirlik ve SEO optimizasyonu için, iPhone abonelik yönetimi dahil teknoloji sorun giderme için daha basit açıklamalar sağlayan ürün başlığı ’ kontrol edin.

Bu adımları izleyip yine de iptal etmek istediğiniz aboneliği bulamıyorsanız, belki de Apple’ın sisteminin dışında yönetilen bir aboneliğe bakıyorsunuzdur. Bazı uygulamalar, abonelikleri yönetmek için doğrudan web sitelerinden veya farklı bir hizmet platformundan geçmenizi gerektirir. Bu durumda, hizmetin web sitesine giriş yapın ve abonelik yönetim bölümünü bulun.

Ve evet, bu adımlar modern iOS ile çalışan tüm iPhone’larda evrensel olarak çalışır, bu yüzden uyumluluk konusunda endişelenmeyin. Eğer hala sorunlar devam ediyorsa, bazen Apple Destek ile iletişime geçmek işleri hızlandırabilir. Onlar, bizim göremediğimiz arka uç bilgilerini görebilir ve nerede sorun olduğunu belirleyebilirler.

Umarım bu yardımcı olur! Daha fazla engelle karşılaşırsanız bize bildirin.

Aslında, voyageurdubois iPhone ayarları üzerinden abonelikleri nasıl iptal edeceğiniz konusunda tamamen haklı. Ancak, Apple’ın abonelik listelerinde görünmeyebilecek veya biraz karmaşık olabilecek abonelikleri tespit etmek için ek birkaç ipucu eklemek istiyorum.

Öncelikle, bazı abonelikler uygulamanın kendi web sitesi üzerinden yönetilir. Örneğin, Netflix dış faturalandırmaya geçiş yaptı; yani Netflix aboneliğinizi web siteleri veya başka bir yöntem (örneğin, doğrudan Netflix web sitesinde kredi kartı) aracılığıyla ayarladıysanız, Apple ID aboneliklerinizde görünmeyecektir. E-posta gelen kutunuzu doğrudan hizmetlerden gelen faturalar veya teyitler için kontrol ettiğinizden emin olun. İptal etmek için ilgili sitelere giriş yapın.

Bir diğer durum, üçüncü taraf uygulamalar üzerinden yapılan aboneliklerdir. Örneğin, Spotify buna benzer bir durumdur. Web siteleri üzerinden kayıt olduysanız veya doğrudan onlardan bir promosyon aldıysanız, müşteri hizmetlerine veya web sitelerindeki hesap ayarlarına giderek aboneliği yönetebilirsiniz.

Ayrıca, e-postanızı (çeşitli hizmetlerden satın alma ve abonelik teyit mailleri için) incelemek ve tekrar eden ödemeleri yöneten herhangi bir üçüncü taraf ödeme hizmetini (örneğin, PayPal) dikkatlice kontrol etmek bazen yararlı olabilir. Bu hizmetler genellikle işlemi durdurma konusunda size doğrudan kontrol imkanı sunar.

Bir şey daha: aile paylaşımı aboneliklerinin devrede olup olmadığını kontrol etmeyi unutmayın. Eğer abonelik bir aile üyesi tarafından ayarlandıysa, iptal etmesi için aboneliği ayarlayan aile üyesine (aile düzenleyicisi) sormanız gerekebilir. Aile üyesi aboneliklerini doğrudan kendi Apple ID’si üzerinden kontrol ederler.

Ürün başlığını ’ karmaşık teknoloji senaryoları için özellikle kullanışlı bulabilirsiniz. Genellikle belirli bir odak noktası olan rehberler hayat kurtarıcı olabilir.

Umarım anlaşılması hemen zor olmayacak birkaç şeyi açıklığa kavuşturur. Biraz daha derine inin ve etrafa göz atın, ve hala şansınız yoksa, voyageurdubois’un belirttiği gibi, Apple Destek’e bir çağrı yapmak kesinlikle işleri düzeltebilir.