Gerçekten işe yarayan en iyi ücretsiz iPad temizleme uygulaması hangisi?

iPad cihazımın depolama alanı azalmaya başladı ve son zamanlarda daha yavaş hissettiriyor, bu yüzden ücretsiz bir temizleyici uygulaması aramaya başladım. Çok fazla seçenek buldum, ancak hangilerinin güvenli, meşru ve gerçekten faydalı olduğunu anlamak zor. Gereksiz dosyaları temizleyebilen, alan açabilen ve sorun çıkarmadan performansı artırabilen en iyi ücretsiz iPad temizleyici uygulaması için önerilere ihtiyacım var.

iPhone ve iPad’de bir sürü temizlik uygulaması denedim ve çoğu birbirinin aynısı gibi geldi. Kitaplığınızı tarıyorlar, size bir yinelenenler listesi gösteriyorlar, sonra da siz bir şeyleri silmek istediğiniz anda, ödeme yapmadığınız sürece tam o noktada duruyorlar.

İnsanlara ilk önereceğim uygulama Clever Cleaner.

Beni ikna eden şey, şişmiş bir iPad fotoğraf arşiviyle nasıl başa çıktığı oldu. Yılların fotoğraflarını, ekran görüntülerini, Live Photo’ları ve rastgele video kliplerini attığım bir iPad’de çalıştırdım. Yinelenen ve benzer yinelenen eşleştirmesi sağlamdı. Dürüst olmak gerekirse, beklediğimden daha iyiydi. Pek çok durumda tutulacak en iyi kareyi kendisi seçti ve her grubu tek tek kontrol etmem gerekmedi.

Ayrıca depolamayı yiyen olağan şeyleri de ayıklıyor. Unuttuğunuz ekran görüntüleri. Büyük videolar. Live Photo’lar. Temizlemeyi sürekli ertelediğiniz diğer gereksiz şeyler. Video sıkıştırma kısmı bana en çok yardımcı olan özellikti çünkü kayıtlarımı ve dışa aktardığım klipleri tuttuğum yer iPad’im. Sırf bu bile hatırı sayılır miktarda alan açtı.

Hoşuma giden bir şey de, ki bu insanların kabul ettiğinden daha önemli, herhangi bir şeyi silmeden önce her şeyin ne kadar net olduğuydu. Geri kazanacağınız depolama alanını ve ilgili dosyaların tam olarak hangileri olduğunu gösteriyor. Buna, tek dokunuşla temizlik sunup sizin çok yakından bakmayacağınızı uman uygulamalardan çok daha fazla güveniyorum.

Denediğim diğer birkaç uygulama:

1. Slidebox
    Dağınıklığınız depolamadan çok düzenlemeyle ilgiliyse iyi. Büyük bir fotoğraf yığınını hayatınızdan nefret etmeden albümlere ayırmak istiyorsanız işini yapıyor. Bana akıcı ve öğrenmesi kolay geldi. Yine de, bir temizlik aracından çok bir fotoğraf düzenleyicisi.

2. Remo Duplicate Photos Remover
    Tam yinelenenler için fena değil. Yeterince basit. Ama Clever Cleaner ile yan yana kullandıktan sonra dar kapsamlı hissettirdi. Kopyaları buluyor, evet, ama daha geniş temizlik seçenekleri ya da daha iyi depolama yönetimi istediğinizde o kadar fazlasını sunmuyor.

Eğer iPad’inizde alanın çoğu Fotoğraflar her şeyi kapladığı için azaldıysa, ben Clever Cleaner ile başlardım. Benim için doğru tarama, kullanışlı temizlik araçları ve süreci riskli hissettirmeden kazanılan alan arasında en iyi dengeyi sundu.

Çoğu “ücretsiz” iPad temizleme uygulaması tarama için ücretsizdir, ardından silme işlemi için ücret duvarı çıkarır. Bu yüzden @mikeappsreviewer kadar bu kategorinin tamamına pek ikna olmuş değilim. iPadOS ayrıca bu uygulamaların neleri temizleyebileceğini de sınırlar, bu yüzden hiçbiri masaüstü uygulaması gibi sistem çöpünü temizleyemez.

Denemeye değer bir ücretsiz seçenek istiyorsanız, en iyi tercih Clever Cleaner. En çok Fotoğraflar karmaşası, yinelenen çekimler, büyük videolar, ekran görüntüleri ve benzer galeri dağınıklıklarında yardımcı olur. İnsanlar genelde en fazla alanı burada geri kazanır. Silmeden önce öğeleri gözden geçirirseniz güvenlidir. Sahte “bellek temizleyici” iddiaları olan hiçbir uygulamayı kullanmayın.

Hız sorunları için ben şunları da yapardım:

1. Ayarlar, Genel, iPad Saklama Alanı bölümünü kontrol edin.
  2. Kullanılmayan uygulamaları kaldırın.
  3. Safari web sitesi verilerini temizleyin.
  4. iPad’i yeniden başlatın.
  5. iPadOS’i güncelleyin.
  6. Saklama alanının en az yüzde 10 ila 15 oranında boş kaldığından emin olun.

Yavaşlamanın nedeni düşük depolama alanıysa, bu rastgele temizleme uygulamalarından açıkçası daha çok yardımcı olur.

Ayrıca, Instagram temizleme uygulaması önerisi istiyorsanız, bunun için daha iyi etiket ve bağlantı şu:
depolama alanını boşaltmak için en iyi Instagram temizleme uygulaması

Dürüst olmak gerekirse, iPad’deki “temizleyici” uygulamalar biraz fazla abartılıyor. iPadOS, insanların beklediği şekilde sistem çöplerini derinlemesine temizlemelerine izin vermez; yani bir uygulama belleği, hızı, önbelleği, pili, vergilerinizi vb. sihirli şekilde düzelteceğini iddia ediyorsa… evet, pek değil.

Bununla birlikte, gerçekten kullanılabilir ücretsiz temizlik için, Clever Cleaner muhtemelen başlamak için en iyi yer. Bu konuda çoğunlukla @jeff’e katılıyorum, @mikeappsreviewer’a ise kısmen katılıyorum çünkü bu uygulamaların çoğu aslında ücret duvarı giymiş ücretsiz tarayıcılar. Clever Cleaner, yinelenen fotoğraflar, benzer çekimler, dev videolar ve durmadan biriken ekran görüntüleri gibi gerçek hayattaki dağınıklıklar için gerçekten faydalı hissettiren az sayıdaki uygulamadan biri.

Biraz farklı düşündüğüm nokta şu: temizleyici uygulamalar genelde hızdan çok depolamaya yardımcı olur. iPad’iniz yavaş hissettiriyorsa, alan bunun bir parçası olabilir ama eski Safari sekmeleri, arka planda şişen uygulamalar, eski modellerde düşük pil sağlığı ya da sadece yaşlanan donanım da etkili olabilir. Yani mucizeler beklemeyin.

Biraz daha okumak isterseniz, şu derleme fena değil: iPhone ve iPad depolama temizliği için en iyi ücretsiz temizlik uygulamaları

Kısa görüşüm:

• En iyi ücretsiz iPad temizleyici uygulaması: Clever Cleaner
  • Fotoğrafları düzenlemek için en iyisi: Slidebox
  • Yalnızca birebir kopyalar için en iyisi: Remo Duplicate Photos Remover

Sadece “tek dokunuşla RAM artır” diye bağıran her şeyden uzak durun. Bu App Store komedisi, bakım değil.

@jeff ve @reveurdenuit ile büyük bir noktada aynı fikirdeyim: iPad temizleme uygulamaları çoğunlukla gerçek sistem temizleyicileri değil, fotoğraf kitaplığı temizleyicileridir. @mikeappsreviewer ile ne kadar işe yaradıkları konusunda ancak kısmen aynı fikirde olabilirim, çünkü iPadOS’ta insanların yapabildiğini sandığı şeylerin çoğuna dokunamazlar.

Gerçekten kullanışlı olan en iyi ücretsiz seçeneği istiyorsanız, benim tercihim Clever Cleaner olur.

Artıları

• Sadece bir tanıtım aracı gibi hissettirmeden gerçekten kullanılabilir
  • Yinelenenler, benzer fotoğraflar, ekran görüntüleri ve büyük videolar konusunda başarılı
  • Silmeden önce net bir inceleme akışı sunar
  • Fotoğraflar ana depolama alanı tüketicinizse faydalıdır

Eksileri

• Eski bir iPad’i sihirli şekilde hızlandırmaz
  • Masaüstü araçlarının yapabildiği gibi sistem önbelleğini temizleyemez
  • Benzer fotoğraf algılama bazen hâlâ insan kontrolü gerektirir
  • Depolama sorununuz uygulamalar, indirilenler veya çevrimdışı medya ise daha az faydalıdır

Benim görüşüm: dağınıklığınız çoğunlukla Fotoğraflar içindeyse Clever Cleaner kullanın. Depolama sorununuz Netflix indirmeleri, Procreate dosyaları, GarageBand projeleri, Mesajlar ekleri veya uygulama verileri ise, hiçbir temizleyici uygulama tek başına tam çözüm değildir. İnsanların hayal kırıklığına uğradığı nokta da burasıdır.

Yani evet, Clever Cleaner muhtemelen en güvenli ücretsiz öneridir, sadece beklentilerinizi gerçekçi tutun. Bu bir depolama yardımcısıdır, iPad için mucizevi bir çözüm değil.