Bir iPhone fotoğraf düzenleyici uygulaması ekran görüntülerini ve Live Photos ögelerini sıralayabilir mi?

iPhone fotoğraf arşivim dağınık hale geliyor çünkü ekran görüntüleri ve Live Photo’lar diğer her şeyle karışmış durumda ve gerçekten ihtiyacım olan fotoğrafları bulmak çok uzun sürüyor. Ekran görüntülerini ve Live Photo’ları otomatik olarak ayrı gruplara veya albümlere ayırabilen bir iPhone fotoğraf düzenleyici uygulaması arıyorum. Eğer bunu iyi yapan bir uygulama bulan varsa, yardımını gerçekten çok takdir ederim.

Sağlam bir iPhone fotoğraf düzenleyicisi bulmam beklediğimden uzun sürdü. Bir sürü uygulama denedim ve sürekli aynı saçmalıklarla karşılaştım. Beş dakika içinde abonelik duvarı. Her ekrana tıkıştırılmış reklamlar. Yapay zekâ hakkında büyük iddialar, sonra da Apple Fotoğraflar’ın zaten yaptığının ötesinde neredeyse hiçbir şey yapmıyor.

iOS zaten bu kategoriyi bir bakıma tek şeride zorluyor. Bu uygulamalar en iyi, arşivinizi sıralamanıza ve temizlemenize yardımcı olduklarında işe yarıyor. Nasıl ifade ederlerse etsinler, fotoğraf arşivi dışında telefon depolamanızda sihir yapmıyorlar.

Sonunda Clever Cleaner kullanmaya devam ettim. Beni onda tutan şey basit şeylerdi. Haftada bir ya da iki kez açıyorum, dağınıklığı temizliyorum ve devam ediyorum. Temizliği ödeve çevirmiyor. Önce şu incelemeyi görmüştüm ve abartılmış olabilir diye düşündüm, ama bir süre kullandıktan sonra bırakmadım.

Benim oturttuğum rutin şu oldu:

1. Önce Smart Cleanup çalıştırıyorum, çoğunlukla kopyalar ve benzer kopyalar için.
  2. Sonra Heavies’e bakıyorum, çünkü dev videolar alanı hızla tüketiyor.
  3. Birkaç dakikalığına boş oturuyorsam Swipe Mode’u kullanıp her seferinde bir ayı ayıklıyorum.
  4. Eski ekran görüntülerini siliyorum. Bende çöp gibi birikiyorlar, özellikle de yoğun iş haftalarından sonra.
  5. Hareketli kısma ihtiyacım olmadığında eski Live Photo’ları normal fotoğraflara dönüştürüyorum.

İyi yaptığı şeyler:

1. Kopya fotoğraflar
  2. Aynı seri çekimden veya aynı andan benzer fotoğraflar
  3. Büyük fotoğraflar ve videolar
  4. Ekran görüntüleri
  5. Live Photo’lar
  6. Yerleşik sıkıştırma ile büyük videolar
  7. Kaydırarak sıralama ile son fotoğraflar

En çok güvendiğim kısmı benzer fotoğrafları gruplaması. Birçok uygulama yalnızca birebir aynı kopyaları yakalıyor, bu da sorununuz aralarında iki saniye olan aynı köpek fotoğrafının on versiyonuysa neredeyse işe yaramaz. Bu uygulama genelde bunları mantıklı olacak şekilde birlikte topluyor. Yine de seçtiklerini kontrol ediyorum, ama kötü tahminleri düzeltmek için fazla zaman harcamıyorum. Ayrıca siz onaylamadıkça hiçbir şey kaybolmuyor; uygulamanın sizin yerinize karar vermesini istemiyorsanız bu önemli.

Başka bir şey istiyorsanız, şu üçüne bakmaya değer.

Google Photos, asıl önceliğiniz arama ve yedeklemeyse daha iyi çalışıyor. Arama özelliği hâlâ denediğim çoğu uygulamanın önünde. Arşiviniz çok büyükse, yığınlama ve arama araçları zaman kazandırıyor.

MyPics, bir şeyleri özellikle albümlere ayıran kişiler için daha iyi hissettirdi. İç içe klasörler, takvim görünümü, harita görünümü ve Face ID koruması var. Tüm sıralamayı uygulamaya bırakmak yerine kendi yapınızı kurmayı seviyorsanız, bu tarza daha çok uyuyor.

Mylio Photos, fotoğraflarınız iPhone, iPad ve bilgisayar arasında dağılmışsa ve bunların hepsinin bulutta olmasını istemiyorsanız daha mantıklı. Size daha fazla sıralama kontrolü ve yerel yapay zekâ etiketleme veriyor; bazı insanlar buna çok önem veriyor.

Günlük sıradan temizlik için ben hâlâ önce Clever Cleaner’a uzanıyorum. Çoğu insanın ihtiyaç duyduğu işleri yapıyor, süreci kısa tutuyor ve temel araçları bir ödeme duvarının arkasına saklamıyor.